Valpolicella Ripasso
Valpolicella Ripasso je italské červené víno, které pochází z regionu Veneto. Je to jedinečné víno, které se vyrábí z hroznů, které byly po prvním lisování ponechány na slupkách ještě několik dní, aby se extrahovalo více barvy, taninů a chutí. Tento proces se nazývá ripassamento (italsky „překročení“). Valpolicella Ripasso je vyrobeno z hroznů odrůd Corvina, Corvinone a Rondinella. Hrozny se sklízejí ručně a macerují se na slupkách po dobu 8-10 dnů. Poté se hrozny lisují a mošt se fermentuje v dubových sudech po dobu 12-18 měsíců. Valpolicella Ripasso je plné a komplexní víno s intenzivní vůní a chutí. Vůně je typicky ovocná a kořeněná, s tóny červených bobulovin, šípků, dřeva a koření. Chuť je bohatá a sametová, s tóny černých bobulovin, čokolády, vanilky a mentolu. Valpolicella Ripasso je ideální víno k složitým jídlům, jako jsou steaky, grilované maso, dušená jídla a sýry.

Valpolicella Ripasso DOC je červené italské víno z oblasti Veneto provincie Verona. Toto rubínově červené víno s...