Grillo
Grillo je bílá vinná réva původem z Itálie, konkrétně z oblasti Apulie. Je to jedna z nejdůležitějších odrůd v této oblasti a používá se k výrobě suchých, lehkých a osvěžujících vín. Grillo je středně raná odrůda, která dozrává v září. Má středně velký keř s tmavě zelenými listy. Hrozny jsou středně velké, s kulatými bobulemi. Vína z Grilla jsou typicky světle žluté barvy s nízkým obsahem alkoholu (11-12 %) a nízkou kyselostí (5-6 g/l). Mají výraznou vůni citrusů, jablek a broskví. Chuť je svěží, ovocná a s lehkým nádechem bylin. Vína z Grilla jsou vhodná k podávání k lehkým pokrmům, jako jsou ryby, mořské plody, saláty nebo zeleninová jídla. Grillo se používá také k výrobě vína rosé, které je obvykle lehčí a svěží než vína z červených odrůd.