Valpolicella Ripasso Super. MAGNUM 1,5L DOC 2017 - ANTICHE TERRE VENETE
Detailní popis produktu
D.O.C. suché červené víno.
Hrozny: Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella.
Vinifikace: Valpolicella Ripasso se od běžné Valpolicelly liší tím, že na přelomu prosince a ledna probíhá druhé kvašení na slupkách Amarone, čímž se získá větší komplexnost a struktura.
Výrobní proces: Hrozny se sklízejí v polovině září, lisují se a následuje alkoholové kvašení trvající přibližně 10 dní při teplotě 25 °C. Po ukončení kvašení se víno stáhne a oddělí od pevných částí (slupek a semen) a ponechá se v ocelových tancích až do konce prosince. Na začátku ledna se víno "Ripassato", tj. stáčí se na slupky Amarone a nechá se asi 10 dní odpočívat při teplotě 15 až 25 °C. Nakonec se odstraní slupky a víno zraje 10 měsíců ve francouzských dubových sudech a tradičních dřevěných sudech. Víno se nakonec po 14 měsících zrání na jaře stáčí do lahví.
Obsah alkoholu: 14%.