Ještě před několika lety ho popíjeli jen znalci a praví fajnšmekři. Dnes už není nikdo, kdo by neznal nebo neochutnal nejoblíbenější šumivé víno původem z Itálie.
Co je důležité vědět?
Prosecco není šampaňské. Je to šumivé víno z italských vinic z oblasti Trevisa. Regionu Conegliano - Valdobbiadene. To je zároveň označení pro nejvyšší kategorii Prosecco v oblasti - tedy Prosecco DOC/DOP di Conegliano-Valdobbiadene, které zaručuje původ hroznů, metodu výroby a vlastnosti vína.
A proč nám tak chutná?
Je lehké, osvěžující, dobře se pije, hezky se u něj odreagujete a především je se dá pít na několik způsobů.
Proto jsme pro Vás vybrali recepty na ty nejoblíbenější koktejly z Prosecca:
Jistě zde nesmí chybět NEJZNÁMĚJŠÍ a nejoblíbenější letní drink napříč celou republikou a to není žádný jiný než APEROL Spritz. Na něj budeme potřebovat:
- 10cl Prosecco Treviso Extra Dry DOC - Pergola Dei Filari
- 4cl Aperol
- perlivá voda a plátky pomeranče
Mezi naše stálice a oblíbence jsme také zařadili ten, jehož název jste již někdy určitě zaregistrovali a to je MIMOSA.
Navíc se skládá jen ze tří ingrediencí:
- 10cl Prosecco Brut DOC 2019 - Serenello
- 10cl pomerančového džusu a plátek pomeranče na ozdobu
Pro ostřílenější pijce nebo například muže můžete připravit už trochu náročnější nápoj, kterým je Barracuda:
- 4,5cl zlatého rumu (Captain Morga)
- 1,5cl Galliano (bylinný likér)
- 6cl ananasového džusu
- limetková šťáva
- dolít Prosecco Extra Dry DOC 2019 - Serenello
- ananasového džusu
Na závěr vybíráme naši oblíbenou, osvěžující letní bombu a to je Prosecco s mátou a okurkou:
Na jednu sklenku budete potřebovat:
- 15cl Prosecco Valdobbiadene Extra Dry DOCG 2019 - Costaross
- Šťáva z 1 limety
- 1/2 lžičky třtinového cukru
- 2 plátky okurky
- Pár lístků máty
- Ledová drť
DOBROU CHUŤ a dejte nám vědět jaký se Vám osvědčil nejvíc…