Migliori Vini Italiani ocenění pro Varvaglione 1921

varvaglione-2

Uznávaný kritik vín Luca Maroni označil ve svém hodnocení kolekci vín Privata a především Primitivo di Manduria Old wines 2017 za nejlepší červené víno.

To je další pochvala pro jedno z vlajkových vín rodiny Varvaglione, které zejména v Collezione Privata naplno vyjadřuje identitu majitele a vinaře Cosima Varvaglioneho.

Dvě vína ze soukromé sbírky - Primitivo di Manduria a Negroamaro - jsou podepsána Cosimem Varvaglione, který na nich spolupracoval s mladým enologem Nicola Baldari. Jsou výsledkem správného kompromisu mezi člověkem a přírodou a výsledkem jsou jedinečné a neopakovatelné ročníky.

 

varvaglione-pochvala

Hrozny Primitivo di Manduria se stejně jako u Negroamaro po pečlivém výběru a prořezávání sklízejí ručně v noci; povětrnostní podmínky umožňují velmi kvalitní sklizeň a produkci ve výklenku. Část hroznů se nechá usušit. Víno pak zraje čtrnáct měsíců ve dřevě. Pro zvláštní péči se tato speciální vína vztahují k enologovi a majiteli rodinného podniku: Cosimo Varvaglione.

"Soukromá sbírka," říká Marzia Varvaglione, "je jako když můj otec trochu otevře své srdce okolnímu světu, je to jako otevřít okno do jeho způsobu pojetí vinařství. Primitivo a Negroamaro, které jsou součástí této výjimečné kolekce, jsou jeho osobní poctou učení, které získal od svých předchůdců a předal ho nám, dětem. Je to styl výroby, ale především způsob života, který reprezentuje naši společnost a naši rodinu ve světě.