Na návštěvu do vinařství La Vigna di Sarah za proseccem a za noční sklizní

La Vigna di Sarah je mladá a jiskřivá vinařská společnost, která odráží zemi tisíců barev a vůní, ošlehanou sluncem a větrem.

 

lavigna2

La Vigna di Sarah se zrodila v roce 2010 a své jméno nese po své majitelce. Její osobní vášeň pro víno, a co víc, pro všechno, co se skrývá za lahví vína, se datuje už dávno, když byla ještě dítě. Proto se po studiích podnikové ekonomie v Miláně a studiu v Anglii rozhodla vrátit do své vlasti, do slavných kopců Conegliano Valdobbiadene. Rozhodla se věnovat vinicím a výrobě vína Prosecco, které se vyrábí výhradně z jejich hroznů a sleduje celý vývoj každého jednotlivého hroznu.

La Vigna di Sarah je jasným vyjádřením svých výrobních oblastí: prosecco nese název podle kopců v oblasti Rive di Cozzuolo. Víno Colle 170 Slm dostalo název podle kopce Carpesica; Borgo Luna odkazuje na vesnici Col di Luna, kde se nachází majitelčin statek. Grappoli di Luna (Měsíční hrozny) jsou naopak mým nejinovativnějším a nejzvláštnějším produktem. Je to jediné prosecco sklízené v noci. V noci je totiž teplota klimatu nižší než ve dne. Ba co víc, v posledních letech se Glera, hrozen, z něhož se vyrábí prosecco, sklízí většinou koncem srpna, kdy jsou teploty ještě velmi vysoké, což vede k riziku předčasného kvašení.

Hlavní motivací je však také touha studovat vliv měsíce na výsledný produkt, protože Měsíc má různé vlivy na člověka, na příliv a odliv, na prořezávání, a proč ne na sklizeň?!

U noční sklizně ještě zůstaneme, protože se stala ve vinařství každoroční večerní akcí, které se účastní veřejnost, aby si mohla na vlastní kůži vyzkoušet praxi a zblízka poznat místní vinařské podniky. Akce, která připomíná vesnické slavnosti, kde se zaměstnanci mísí se zvědavou veřejností, která přichází ochutnat výrobky podniku. Účastní se i další organizace které jsou vinařství osobně blízké a mají podobnou filozofii a ideály.

Nejde však jen o akci pořádanou na oslavu začátku sklizně. Je to především technika určená k získání ještě vyšší kvality vína z La Vigna di Sarah.

lavigna1

Kromě toho se v roce 2014 zrodil statek La Vigna di Sarah. Na úbočí kopce Col de Luna je to skutečně kouzelné místo, kde mohou hosté objevovat území, procházet se podél vinic a spát ve speciálních apartmánech Lunotte. Lunotte. Exkluzivní charakteristika statku La Vigna di Sarah, jsou plně vybavené dřevěné sudy, včetně vlastní koupelny se sprchou.

Poslední velká inovace podniku se týká rozhodnutí převést všech 16 hektarů na ekologické zemědělství. Ve vinici jsou osobně přesvědčeni, že je to jediná možná cesta k udržitelnosti území, ke zdraví a ke kvalitě konečného produktu.

Pokud se vydáte na toulky Itálií, stojí Vám za to toto vinařství navštívit. A kdyby ne, určitě Vám stojí za to prosecco La Vigna Di Sarah ochutnat a objednat si ho u nás

podpis

 

03