Na návštěvu do historie vinařství a rodiny De Stefani

de-stefani-top

Rodina De Stefani pochází z Refrontolo, malé kopcovité vesnice v italském Benátsku, jak vyplývá z úředních dokumentů z roku 1624.

V druhé polovině roku 1800 si zakladatel Valeriano De Stefani vybral nejlepší půdu, kde se vyrábějí vína se vzácnou osobitostí v usedlosti Colvendrame v Refrontolu. Na kopcích mezi Conegliano a Valdobbiadene, severně od Benátek, zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO.

Jeho syn Valeriano, druhá generace, inspirovaný svou pečlivou manželkou Angelinou, zahájil tradici, kterou De Stefaniovi vždy dodržovali: naprostou oddanost kvalitě bez kompromisů.

tiziano_alesandro

Tiziano, třetí generace, se vydal do údolí Piavy, aby objevil v usedlosti Pra' Longo v Monastier di Treviso a v Le Ronche ve Fossalta di Piave (obě severovýchodně od Benátek a nacházející se v blízkosti Jaderského moře a pohoří Dolomitské Alpy), obzvláště vhodnou půdu z "caranto". To je směs bílého jílu a minerálů z pohoří Dolomity. Při respektování starobylé rodinné tradice přinesl významné inovace v obhospodařování vinic a vinifikaci.

Dnes Alessandro De Stefani (čtvrtá generace) vyrábí vína podle velmi přirozené filozofie. Podle starých zvyků a s velmi vysokou hustotou vinic. Posunul původní odrůdy na lepší úroveň, rozvinul světovou distribuční síť s roční produkcí omezenou na 400 000 lahví ze 150 akrů vinic a s víny doporučovanými v nejvýznamnějších průvodcích.

Vyberte vína z nabídky De Stefani