Rosso di Puglia

aaaaaa Rosso di Puglia je označení pro červená vína vyráběná z hroznů pěstovaných v regionu Puglia v jižní Itálii. Jedná se o obecné označení, které zahrnuje širokou škálu vín, od lehkých a ovocných po bohatá a strukturovaná. Nejčastějšími odrůdami používanými k výrobě Rosso di Puglia jsou Negroamaro, Primitivo a Aglianico. Negroamaro je tmavě zbarvená odrůda s výraznou chutí po černém ovoci, koření a bylinkách. Primitivo je příbuzná odrůda Zinfandela a vyznačuje se bohatou chutí po třešních, višních a čokoládě. Aglianico je odolná odrůda s vysokou kyselinou a taniny. Vína Rosso di Puglia se obvykle vyrábějí z hroznů sklízených v říjnu nebo listopadu. Hrozny se fermentují při nízkých teplotách, aby se zachovala jejich kyselina. Vína se poté často uchovávají v dubových sudech, aby získala komplexnější chuť. Rosso di Puglia je všestranné víno, které se hodí k široké škále jídel. Hodí se k pečeným masům, omáčkám, sýrům a italské kuchyni obecně.

1 položek celkem
PARALUPI+
Tip
247,11 Kč bez DPH
299 Kč

Lahodné červené suché víno s vůní zralého červeného ovoce, džemu z černých třešní a s tóny vanilky a čokolády.Chuť je...

1116