Amarone
Amarone della Valpolicella je víno DOCG z Itálie, vyráběné v regionu Valpolicella v provincii Verona. Je to silné, suché červené víno, vyráběné z hroznů odrůd Corvina, Corvinone, Rondinella a Molinara, které jsou před zpracováním sušeny. Amarone je jedinečné víno, které se vyznačuje vysokou koncentrací alkoholu, tříslovin a chutí. Hrozny jsou sklízeny v říjnu a listopadu a poté jsou umístěny na bednění, kde se suší po dobu 3-4 měsíců. Během tohoto procesu hrozny ztratí až 30-45 % své hmotnosti, ale koncentrace alkoholu, tříslovin a chuti se výrazně zvýší. Po dokončení sušení jsou hrozny lisovány a kvašeny. Fermentace je pomalá a může trvat až 30 dní. Po dokončení fermentace víno zraje v sudech z dubu po dobu 2-3 let. Amarone je plné, komplexní víno s intenzivní rubínovou barvou. Aroma je bohaté, s tóny černého rybízu, ostružin, třešní, švestek, fialek, koření a tabáku. Chuť je plná, s výraznými tříslovinami a svěží kyselinou. Amarone je víno, které si zaslouží zrání. Může se pít mladé, ale jeho plný potenciál se rozvine až po několika letech. Amarone je ideální k těžkým pokrmům, jako je zvěřina, červené maso, sýry a dušená jídla.
Amarone della Valpolicella pochází z vinařské zóny Valpolicella regionu Veneto, která leží na sever od Verony. Víno...
Amarone della Valpolicella pochází z vinařské zóny Valpolicella regionu Veneto, která leží na sever od Verony. Vína...
Riserva del Fondatore je výrazné víno, které vyjadřuje lásku tří generací vinařů k jejich území a oddanost vinařským...